Det sista stora äventyret

Efter över 30 expeditioner i 100 länder började äventyraren Johan Ernst Nilson planera sin största expedition någonsin. En 100 procent klimatneutral resa på naturens villkor från Nordpolen till Sydpolen, och ett av de mest utmanande äventyrsprojekten någon någonsin försökt sig på: Pole2Pole. Välkommen till äventyret du också! Läs mer

Varje liter Ramlösa gör skillnad

Ramlösa Vattenfond är ett långsiktigt välgörenhetsprojekt i samarbete med Röda Korset, äventyraren Johan Ernst Nilson – och dig. För varje liter Ramlösa du köper skänker vi nämligen 1 liter rent vatten till olika vattenprojekt i Afrika. Och för varje kilometer du går, springer eller cyklar med Ramlösa Pole2Pole-appen bidrar vi med ytterligare 1 liter. Läs mer

Vattenfond logo

Close
Pole 2 Pole Logo

Med endast naturens krafter och sin egen muskelstyrka färdas Johan Ernst Nilson på skidor, cykel och med kite. En 3000 mil lång resa till jordens kallaste plats – i det tempo naturen sätter.

För oss på Ramlösa handlar det om att låta regnets droppar leta sig ner genom jordens många lager till Ramlösa källa, utan jäkt eller stress. Det tar 70 år, och resultatet är ett balanserat och naturligt mineralvatten. Man skulle kunna säga att det är lite så när man låter naturen göra jobbet – det kan ta sin tid. Johan Ernst Nilsons resa beräknas ta 12 månader, beroende på vilka förutsättningar naturen ger honom. Tror du att han kommer orka hela vägen fram?

Följ Johan Ernst Nilsons utmaningar under äventyret. Ladda ner Ramlösa Pole2Pole-appen på App Store så kan du samtidigt tävla om en resa till Kebnekaise i sällskap av Johan Ernst Nilson, och bidra med rent vatten till världen genom Ramlösa Vattenfond.

Close
Ramlösa Vattenfond och Röda Korset Logo

Med fondens hjälp kan Röda Korset fortsätta se till att människor i utsatta områden har rent vatten att ge till sina barn, rent vatten att laga sin mat med och rent vatten att tvätta sig med.

– Över en miljard människor lever idag utan tillgång till rent vatten och följderna är allvarliga, ibland dödliga. Ramlösa Vattenfond kommer vara ett viktigt bidrag till Röda Korsets arbete i utsatta delar av världen, säger Andreas Jansson, kommunikationschef på Röda Korset.

Två Röda Korset-projekt som direkt stöds av Ramlösa Vattenfond är "Vatten för Namibia" och "Vatten för Etiopien". Projekten pågår under en fyra- och femårsperiod där målet är att förbättra tillgången på rent vatten och förbättra saniteten, samt att informera och utbilda människor i hur man förhindrar spridning av sjukdomar genom säker förvaring av vatten och en förbättrad personlig hygien.

Så nästa gång du ska till jobbet, skolan, träningen eller hem. Ta en promenad. Och nästa gång du blir törstig – ta en Ramlösa. Ladda ner Ramlösa Pole2Pole-appen, tillsammans gör vi skillnad.

Läs även mer hos Röda Korset.